Országszerte hőségre figyelmeztetnek hétfőn

2019. június. 30 9:54

Vasárnap intenzív melegedés veszi kezdetét, mely a hétfői napon éri el tetőfokát a nyugat felől érkező hőhullámnak köszönhetően.

Vasárnap még csak az ország nyugati megyéiben érheti el a 25 fokot a napi középhőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra vonatkozóan a hőség miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Hétfőre a teljes országot elárasztják a nyugat felől érkező, afrikai eredetű meleg légtömegek, általában 25, 27 fok körüli középhőmérséklet várható. Három északkeleti megye kivételével másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt a hétfői napra vonatkozóan.

Hétfő este, késő este a Kisalföldön, illetve az északnyugati, északi határvidéken labilizálódik a légkör. A Kisalföldön késő este északnyugatira forduló szél helyenként 60 km/óra fölé erősödhet.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.