Hirtelen lezúduló nagy esőre figyelmeztetnek

2018. május. 13 14:07

Az éjszakai órákban délnyugat felől egy ciklon felhő és csapadékrendszere éri el a Dunántúlt. Hétfőn a délnyugati megyékben nagyobb mennyiségű csapadékra kell számítani.

Hétfőn az ország nyugati, délnyugati részein várható szórványosan zivatarok kialakulása, amelyeket elsősorban továbbra is lokálisan nagy mennyiségű (20-25 milliméter, a nyugati, délnyugati határ közelében helyenként 25 milliméternél több) csapadék kísérhet, környezetükben szélerősödés (50-70 km/óra) és kis méretű jég előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három délnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható intenzív esőzés, és nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.