Hófúvás miatt adtak ki újabb figyelmeztetést

2018. március. 20 11:48

Az átvonult hidegfront mögött az északkeleti tájakon még szerdán is erős északi, északkeleti szélre kell számítani, amely további hófúvást okozhat.

Kedd estétől szerda reggelig az ország északkeleti harmadán kisebb havazás továbbra is kialakulhat, amelyből jellemzően lepel-3 centiméter friss hó kialakulása valószínű. Este 20 órakor várhatóan az alábbi területeket érinti a havazás (kék szín):

 

Az éjszaka folyamán a havazás nyugat felé mozdul, így a főváros térségében és a Dunántúl keleti részén is kialakulhat vékony hóréteg szerda hajnalig.

Szerda reggeltől, estig északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében) a 40-50 km/órás széllökésekkel kísért északkeleti szél gyenge vagy helyenként akár közepesen erős hófúvást okozhat. Az OMSZ ezért a fent említett három megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható hófúvások miatt.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.