Hófúvásra és viharos szélre figyelmeztetnek több keleti megyében

2022. január. 11 10:28

A Balkán-félsziget déli része felett örvénylő mediterrán ciklon hazánk keleti megyéiben viharos széllökéseket, hófúvást és kisebb havazást okozhat.

Északkeleten (leginkább a Bodrogköz környezetében) időnként viharos lökések (akár 60-70 km/órás) is kísérhetik az északkeleti szelet, amely a kedd esti óráktól fokozatosan veszít erejéből. A Tiszántúlon a nagy területen erős, viharos északkeleti szél hófúvást okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hófúvás kialakulása miatt Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kedden a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A délkeleti megyékben (kiemelten Békés, Hajdú-Bihar, illetve Csongrád-Csanád megyék térsége) kisebb havazás lehetséges, melyből a délutáni órákig általában lepel – 3, 4 centiméter friss hó hullhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Szerdán hajnalban tovább mérséklődik a szél, amely még a reggeli órákig hordhatja a havat. Szerdán hófúvás veszélye miatt Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.