Hófúvásra figyelmeztetnek

2018. február. 08 11:41

A Dunántúlon egyre erősödő északnyugati szélre kell számítani, amely a nyugati tájakon és a Bakonyban kisebb hótorlaszokat emelhet.

A nyugati területeken az északnyugati szelet 40-50 km/órás széllökések kísérhetik csütörtökön a késő esti órákig, amely a vizes, tapadó hó felületét átmenetileg elsősorban a nap első felében kisebb mértékben megmozgathatja síkvidéken is. A Bakony térségében azonban intenzívebb hófúvásra is számítani kell. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas, Veszprém és Zala megyére vonatkozóan a várható hófúvás miatt.

Elsősorban északkeleten egyre inkább hó formájában hull a csapadék a délutáni óráktól, de estig megmaradó hó síkvidéken nem valószínű. Északkeleten az esti, éjféli órákban lepel-2 centiméter hullhat síkvidéken. Pénteken kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.