Hőség: országszerte magas középhőmérsékletre figyelmeztetnek

2023. augusztus. 21 12:45

Visszatért a kánikula, az Alföldön és a középső régióban várható a legmagasabb középhőmérséklet a következő napokban.

Kedd délutánig a magas középhőmérsékleten kívül egyéb veszélyes időjárási jelenség nem várható.

A napi középhőmérséklet a következő napokban általában 25, 26, de leginkább az Alföldön és városi környezetben több helyen is 27, 28 fok körül alakul.

Hazánk teljes területén legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes a nagy meleg miatt hétfőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki magas középhőmérséklet miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá  Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd délutántól északkeleten egy-egy zivatar előfordulhat, amelyeket intenzív csapadék, szélerősödés esetleg apró szemű jég (1-2 centiméter alatti jégátmérő) kísérhet.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt kedden, az északkeleti régióban: Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Országszerte legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt kedden is, míg másodfokú figyelmeztetést Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mind a meleg- illetve a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak fejfájást és ízületi panaszokat.
Az utak hajnalban csúszósak lehetnek a fagypont körüli hőmérséklet miatt. Továbbra is mozgalmas marad az időjárás.

A légnyomás csökken.