Hőségre figyelmeztetnek tizennégy megyében

2023. július. 14 12:40

Szombaton dél felől ismét egyre melegebb léghullámok áramlanak térségünk fölé. A középhőmérséklet hazánk délnyugati kétharmadán már meghaladja a 25 fokot.

Pénteken kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható. Szombattól ismét melegszik az idő, a napi középhőmérséklet az északkeleti országrészt leszámítva már nagy területen meghaladhatja a 25 fokot, elsősorban a Kisalföldön, illetve az Alföld déli részén megközelítheti a 27 fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra magas középhőmérséklet miatt Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Vas, Zala, Veszprém, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.