Jégdara kísérheti a zivatarokat, figyelmeztetés érvényes

2022. április. 18 11:12

Térségünk felett egy hideg légörvény található, amely hétfőn és kedden kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Hétfőn napközben elsősorban a Duna szélesebb sávjában és a Duna-Tisza közén alakulhat ki néhány zivatar, amelyekhez legfeljebb viharos közeli (60 km/óra körüli) széllökés és jégdarazápor társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a Dunától keletre fekvő területekre a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. Kedden Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatar veszélye miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.