Kedden már tizenegy megyében érvényes hőség figyelmeztetés

2019. június. 10 10:33

A nagyvárosok mellett hétfőn a déli és keleti megyékben, kedden pedig elsősorban a Dunántúlon és északkeleten érheti el a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy meleg miatt. A felsorolt megyékben hétfőn nagyobb területen  elérheti a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Kedd késő délután, estefelé az Alföld délkeleti, keleti tájain kis eséllyel előfordulhat egy-egy zivatar intenzív csapadék és szélerősödés kíséretében. Hajdú-Bihar és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes keddre vonatkozóan a várhatóan kialakuló zivatarok miatt. A hőség fokozódásával kedden már tizenegy megyében haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Térképek forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.