Kedden már tizenegy megyében érvényes hőség figyelmeztetés

2019. június. 10 10:33

A nagyvárosok mellett hétfőn a déli és keleti megyékben, kedden pedig elsősorban a Dunántúlon és északkeleten érheti el a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy meleg miatt. A felsorolt megyékben hétfőn nagyobb területen  elérheti a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Kedd késő délután, estefelé az Alföld délkeleti, keleti tájain kis eséllyel előfordulhat egy-egy zivatar intenzív csapadék és szélerősödés kíséretében. Hajdú-Bihar és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes keddre vonatkozóan a várhatóan kialakuló zivatarok miatt. A hőség fokozódásával kedden már tizenegy megyében haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Térképek forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.