Keleten még kitart a köd, figyelmeztetés érvényes

2022. január. 02 11:56

A keleti tájakon kialakult nagy kiterjedésű ködmezők csak lassan oszlanak fel, öt megyében figyelmeztetés érvényes a rossz látási viszonyok miatt.

Vasárnap napközben a köd fokozatosan zsugorodik, oszladozik. Leginkább az északkeleti megyékben lehet számítani nagyobb területen tartós ködre, arrafelé néhol még éjjel is lehetnek ködfoltok, majd hajnalra már ott is javulnak a látási viszonyok. Hétfőn az északi és északkeleti megyékben helyenként viharos széllökések (60-70 km/óra) is előfordulhatnak, a hegyekben 75 km/óra erejű széllökés is kialakulhat északnyugati irányból. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentheti a pollenterhelést.

A légnyomás emelkedik.