Keleten még kitart a köd, figyelmeztetés érvényes

2022. január. 02 11:56

A keleti tájakon kialakult nagy kiterjedésű ködmezők csak lassan oszlanak fel, öt megyében figyelmeztetés érvényes a rossz látási viszonyok miatt.

Vasárnap napközben a köd fokozatosan zsugorodik, oszladozik. Leginkább az északkeleti megyékben lehet számítani nagyobb területen tartós ködre, arrafelé néhol még éjjel is lehetnek ködfoltok, majd hajnalra már ott is javulnak a látási viszonyok. Hétfőn az északi és északkeleti megyékben helyenként viharos széllökések (60-70 km/óra) is előfordulhatnak, a hegyekben 75 km/óra erejű széllökés is kialakulhat északnyugati irányból. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.