Késő este érkező zivatarra figyelmeztetnek

2020. augusztus. 24 10:39

Napközben csak az Északi-középhegységben fordulhat elő kisebb eséllyel zivatar, máshol több-kevesebb napsütés és nyugodt idő várható. Késő estétől délnyugaton fordulhat elő zivatar.

Napközben kicsi az esély zivatarra (az Északi-középhegység területén nem zárható ki), majd késő estétől az ország déli, délnyugati részén az eső, zápor mellett zivatar is lehet. Hajnalban a Duna-Tisza közén is a záporok mellett megdörrenhet az ég.

A zivatarokat ma is, holnap is szélerősödés, illetve néhol viharos lökések kísérhetik (50-70 km/óra), valamint kis méretű jég is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Baranya, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden az ország keleti, délkeleti részein lehetnek zivatarok (beágyazott zivatarok), majd estétől már kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatar veszélye miatt kedden.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.