Késő estétől riasztás érvényes az erős széllökések miatt

2019. március. 05 16:24

Az elmúlt napokhoz hasonlóan továbbra is viharos erősségű széllökésekre kell készülnünk. Ma késő estétől elsőfokú riasztás van érvényben három északi megyében.

A késő délutáni átmeneti mérséklődést követően kedd éjjel az északi megyékben, és az Északi-középhegység területén ismét megerősödik a szél, és viharos lökések is kísérhetik (60-70 km/óra). Megjegyzés: kedd éjszaka az északi tájakon nem kizárt zivatar kialakulása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt kedd késő estétől Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kazincbarcikai, Miskolci, Ózdi és Putnoki járásaira, Heves megye Bélapátfalvai, Egri, Gyöngyösi, Hatvani és Pétervásárai járásaira, valamint Nógrád megye Bátonyterenyei, Pásztói, Salgótarjáni és Szécsényi járásaira vonatkozóan.

 

Szerda délutántól a Dunántúlon ismét egyre inkább megerősödik a déli szél, amit késő estétől a Kisalföldön viharos lökések kísérhetnek (60-75 km/óra). Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.