Kiadós esőt hozott a hidegfront

2021. december. 03 9:06

Országszerte eleredt az eső csütörtökön. Hazánk legnagyobb részén jelentős, 15-20 milliméter közötti mennyiség hullott, a legtöbb esőt Baranya megyében jegyezték.

Hullámzó hidegfront csapadékzónája vonult át hazánkon csütörtökön és péntek éjjel, országszerte jelentős mennyiségű eső esett. A legtöbb csapadék a délnyugat-északkelet tengelyen hullott, itt nem ritkák a 20 milliméter feletti értékek. A legtöbb esőt, 48 millimétert a Baranya megyei Bakonyán jegyezték az elmúlt 24 órában. A legkevesebb csapadék hazánk északnyugati és délkeleti sarkára érkezett.

Csütörtök délutántól a magasabban fekvő, hegyvidéki tájakon hóra váltott a csapadék, péntek reggelre Kékestetőn 18 centiméteres hóréteg alakult ki.

Térkép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentheti a pollenterhelést.

A légnyomás emelkedik.