Kiadós esőt hozott a hidegfront

2021. december. 03 9:06

Országszerte eleredt az eső csütörtökön. Hazánk legnagyobb részén jelentős, 15-20 milliméter közötti mennyiség hullott, a legtöbb esőt Baranya megyében jegyezték.

Hullámzó hidegfront csapadékzónája vonult át hazánkon csütörtökön és péntek éjjel, országszerte jelentős mennyiségű eső esett. A legtöbb csapadék a délnyugat-északkelet tengelyen hullott, itt nem ritkák a 20 milliméter feletti értékek. A legtöbb esőt, 48 millimétert a Baranya megyei Bakonyán jegyezték az elmúlt 24 órában. A legkevesebb csapadék hazánk északnyugati és délkeleti sarkára érkezett.

Csütörtök délutántól a magasabban fekvő, hegyvidéki tájakon hóra váltott a csapadék, péntek reggelre Kékestetőn 18 centiméteres hóréteg alakult ki.

Térkép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek.A viharossá fokozódó szél csökkenti a hőérzetet az északi országrészben.

A légnyomás csökken, majd nőni kezd.