Kiadták a legmagasabb fokú figyelmeztetést a hőség miatt

2017. augusztus. 09 13:57

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a rendkívüli hőségre való tekintettel holnapra harmadfokú (piros) figyelmeztetést tett közzé.

Csütörtökön tetőzik a hőség, szinte az egész országban 27 fok feletti átlaghőmérséklet várható. Emiatt másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, a Dél-Alföldön (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye) pedig 29 fok feletti középértékek várhatók, ezért ott a harmadfokú figyelmeztetés érvényes. A hőhullám várhatóan nem tart sokáig, szombaton az érkező hidegfront hatására mindenütt jelentősen mérséklődik a kánikula. Az aktuális figyelmeztető előrejelzést és riasztást megtekinthetik  veszélyjelzés aloldalunkon.

Ma a késő délutáni, esti órákban kis eséllyel az Alpokaljára egy-egy zivatar besodródhat. Csütörtökön már nagyobb eséllyel alakulhat ki a délutáni óráktól a Nyugat-Dunántúlon néhol zivatar. Zivatart átmeneti viharos (60-80 km/h-t meghaladó) széllökések, jégeső és intenzív csapadék kísérhet.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.