Kilenc megyében érvényes a legmagasabb fokú hőség figyelmeztetés

2017. augusztus. 05 6:09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében mérsékelte a hőség veszélyjelzési szintjét.

Ma északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek hatására északnyugaton, északon kissé mérséklődik a forróság, emiatt kilenc megyében másodfokúra, míg Vas megyében elsőfokúra mérsékelték a figyelmeztetést. Kilenc alföldi és dunántúli megyében viszont továbbra is a legmagasabb, harmadfokú veszélyjelzés érvényes.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyékben a várható heves zivatarokra tekintettel az elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Kis valószínűség mellett viharos széllel, jégesővel, illetve felhőszakadással kísért zivatar is kialakulhat a felsorolt megyékben. Az aktuális veszélyjelzést és radarképet nyomon követhetik nálunk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.