Ködös éjszakára figyelmeztetnek

2017. december. 26 16:49

Az éjszaka folyamán ismét egyre nagyobb területet foglal el a ködtakaró, helyenként szinte az orrunkig sem fogunk látni, ha kinézünk az ablakon.

Hat északi megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ a hosszabb ideig fennmaradó köd miatt, de az ország többi részén is előfordulnak kisebb területre kiterjedő, sűrű ködfoltok. Az Északi-középhegység térségében és északnyugaton valószínűek a legtartósabb ködfoltok, majd előbb északnyugaton, szerdán napközben az Északi-középhegység térségében a köd megszűnése várható.

Aki kedden késő este, éjszaka indul útnak, nagyon érdemes odafigyelnie vezetés közben, mert a látási viszonyok néhány méteres távolságon belül is jelentősen változhatnak a köd áramlása miatt.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.