Komoly esőzés közeleg, másodfokú figyelmeztetést adtak ki

2017. szeptember. 20 7:49

Az utóbbi egy hétben egyáltalán nem ritkaság, hogy nagy mennyiségű csapadék hull hazánkban. Holnap a keleti, északkeleti területeket áztatja kiadós mennyiségű eső.

A mai napon nagyobb területre kiterjedő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északi, északnyugati szelet azonban Sopron és Kőszeg környékén, valamint a Balaton déli partján 70 km/órát meghaladó széllökések kísérhetik. Délutántól a keleti országrészben helyenként kialakulhatnak zivatarok lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék és szélerősödés kíséretében.

Holnapra újabb ciklon érkezik a Kárpát-medencébe, amely az északkeleti országrészbe nagy mennyiségű csapadékot hoz. Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 20-30 milliméter, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 30 millimétert meghaladó csapadékmennyiségre van kilátás. Kisebb körzetekben akár 50 milliméter eső is lehullhat a csütörtöki nap folyamán.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nagy eső mellett még 70 km/órát meghaladó széllökések is várhatók holnap, így arrafelé kimondottan kellemetlen időjárási feltételek várhatók.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás