Ma északkeleten, holnap már országszerte zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2022. szeptember. 18 11:20

Jellemzően erős szél zavarja a hét utolsó napját, északkeleten, és esetleg a délnyugati határ környékén azonban zivatar is kialakulhat.

A ma délelőtti, kora délutáni órákban az északkeleti határ környékén kialakulhat egy-két zivatar (a délnyugati határ környékén sem lehet teljesen kizárni).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Ma délutánig az északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik időnként viharos (általában hozzávetőleg 60-70 km/óra, főként a magasabban fekvő területeken 70 km/órát meghaladó) széllökések.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap napközben az egész országban lehet szórványosan zivatar kialakulására számítani, amit viharos szél (60-80 km/óra) és apró szemű jég kísérhet.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. A sok napsütés kedvezően hat mind a kedélyállapotunkra és a hőérzetünkre is. Érdemes sok időt a szabadban tölteni.
A parlagfű pollenszórása lecsengőben van, végéhez közeledik a parlagfű pollenszezon. A kültéri allergén gombák spóraszáma országosan közepes.


A légnyomás nem változik.