Makacs ködfoltokra figyelmeztetnek

2018. január. 08 10:26

Az ország nyugati területein ma egész nap rossz látási viszonyokra kell számítani, emiatt az OMSZ figyelmeztetést adott ki több dunántúli megyére a sűrű köd miatt.

A magasabb légrétegekben továbbra is enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe, amely a felszín közelében többfelé párás, ködös időt okoz. A mai nap folyamán leginkább a Dunántúl nyugati és középső tájain kell tartós, sűrű ködre számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére figyelmeztetést adott ki. A keleti, északkeleti szél az ország nagyobbik részén megélénkül, így arrafelé ritkul, megszűnik a köd, több helyen a nap is kisüt.

Az ország délkeleti részén kedd hajnalra jelentősen mérséklődik a légmozgás, emiatt főként Békés és Csongrád megyében nagy kiterjedésű, sűrű köd kialakulására kell számítani.

A nyugat felől érkező időjárási front hatására nyugaton megélénkül a szél, így arrafelé jelentősen javulnak a látási viszonyok a hétfőihez képest.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.