Már négy megyében tombol az őrjítő meleg

2017. augusztus. 02 5:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat még nagyobb területre adta ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést. A következő napokban további megyék iratkoznak fel a hőség listára.

Tovább fokozódik a hőség. Tegnap még csak kettő, ma pedig már négy alföldi megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye) várható 29, 30 fok körüli középhőmérséklet. Ilyenkor nem tud regenerálódni a szervezet, korábbi cikkünkben megírtuk miért ennyire megterhelő az ennyire meleg idő még az egészséges szervezet számára is. Az ország többi részén sem lesz sokkal enyhébb az időjárás, 26-28 fokos középhőmérséklet várható.

Szerda délután, este az északnyugati, északi határvidéken kialakulhat egy-egy frissítő  zivatar, szélerősödés kíséretében. Az aktuális radarképet és folyamatosan frissülő veszélyjelzési információkat megtekinthetik honlapunkon. A hőség a hét végén éri el csúcspontját, utána két hullámban érkezik a lehűlés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.