Másodfokú figyelmeztetés érvényes a fokozódó hőség miatt

2019. július. 25 10:57

A napi középhőmérséklet tovább emelkedik péntekre, emiatt négy megyében már másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet a Dunántúl nagy részén, illetve a főváros tágabb környezetében 25 fok körül alakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Baranya, Tolna, Fejér és Pest megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntek hajnalban-reggel a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben, délután és este pedig nagyobb hangsúllyal az Északi-középhegység térségében, valamint az Alföld északi felén alakulhatnak ki szórványos jelleggel zivatarok. Átmeneti erős vagy viharos széllökés, illetve kisebb méretű jég ez utóbbi két térségben társulhat a zivatarokhoz. A napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25 fok felett, a Dunántúl északi felén 27 fok körül alakul. Az OMSZ Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra a hőség miatt, további tíz megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Emellett a zivatarok kialakulásának veszélye miatt a délnyugati és északkeleti megyékben érvényes figyelmeztetés.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.