Meleg levegő árasztja el kontinensünk nagy részét

2019. április. 14 14:25

Újabb jelentős változás előtt áll Európa időjárása, a hűvös, márciusi időt jóval melegebb váltja fel a jövő hét folyamán.

A jövő hét első napjaiban még a szokásosnál kissé hűvösebb levegő foglalja el Közép-Európát, a kevesebb csapadék és a több napütés következtében azonban már enyhébbnek fogjuk érezni az időt. Eközben Délnyugat-Európában már erőteljes melegedés megy végbe. Észak-Afrika térségéből ugyanis rendkívül enyhe léghullámok érkeznek oda. Spanyolország délkeleti területein kedden a csúcsmérséklet már a 30 fokot is elérheti.

Csütörtökre a kontinens nagy részét már meleg levegő foglalja el, a hideg Délkelet-Európába szorul vissza. Hazánkban ekkor melegebb idő várható, mint a jóval délebre található Görögországban. A legenyhébb idő Nyugat-Európában lesz.

A hétvégére az időjárás helyzet nem sokat változik. Továbbra is Nyugat-Európában lesz várhatóan a legenyhébb idő. Ugyanakkor Kelet-Európán egy hidegfront vonul végig, amely vasárnap hazánkba is hidegebb levegőt hoz.

A húsvéti hosszú hétvégét követően déli áramlással ismét enyhébb levegő érkezik Közép-Európába. Ebben az időjárási helyzetben térségünkben a hőmérséklet több helyen a 25 fokot is elérheti a délutáni órákban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.