Meleg levegő árasztja el kontinensünk nagy részét

2019. április. 14 14:25

Újabb jelentős változás előtt áll Európa időjárása, a hűvös, márciusi időt jóval melegebb váltja fel a jövő hét folyamán.

A jövő hét első napjaiban még a szokásosnál kissé hűvösebb levegő foglalja el Közép-Európát, a kevesebb csapadék és a több napütés következtében azonban már enyhébbnek fogjuk érezni az időt. Eközben Délnyugat-Európában már erőteljes melegedés megy végbe. Észak-Afrika térségéből ugyanis rendkívül enyhe léghullámok érkeznek oda. Spanyolország délkeleti területein kedden a csúcsmérséklet már a 30 fokot is elérheti.

Csütörtökre a kontinens nagy részét már meleg levegő foglalja el, a hideg Délkelet-Európába szorul vissza. Hazánkban ekkor melegebb idő várható, mint a jóval délebre található Görögországban. A legenyhébb idő Nyugat-Európában lesz.

A hétvégére az időjárás helyzet nem sokat változik. Továbbra is Nyugat-Európában lesz várhatóan a legenyhébb idő. Ugyanakkor Kelet-Európán egy hidegfront vonul végig, amely vasárnap hazánkba is hidegebb levegőt hoz.

A húsvéti hosszú hétvégét követően déli áramlással ismét enyhébb levegő érkezik Közép-Európába. Ebben az időjárási helyzetben térségünkben a hőmérséklet több helyen a 25 fokot is elérheti a délutáni órákban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.