Mutatjuk, hol számíthatunk újabb havazásra

2019. január. 11 14:52

Hamarosan újabb havazás kezdődik hazánkban, de ezúttal az ország nagy részén nem valószínű nagyobb mennyiségű hó, amely ráadásul szombaton napközben a legtöbb helyen elolvad.

Péntek este északnyugat felől egy melegfront helyeződik hazánk fölé. A késő esti órákban a Kisalföld térségében havazás kezdődik, majd terjed fokozatosan kelet, délkelet felé. Szombat délig az ország nagy részén 1-3 centiméter friss hó hull, ennél többre a Pilisben, a Börzsönyben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén számíthatunk, ott akár 5 centiméter is összejöhet. Szombaton a délelőtti órákban egyre nagyobb területen pozitív tartományba lép át a hőmérséklet, a frissen lehullott hó az ország legnagyobb részén elolvad, csak a hegyekben, illetve az északkeleti megyékben marad fagypont alatt a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.