Mutatjuk, mennyi hó hullhat szombat estig

2019. január. 04 11:43

A péntek délutáni órákban egy melegfront csapadékrendszere éri el hazánkat, amelyből szombat estig sokfelé számíthatunk havazásra az országban.

Alig kezdődött el a 2019-es év, máris jelentős havazása veszi hamarosan kezdetét hazánkban. Péntek délutántól északnyugat felől egy melegfront helyeződik hazánk fölé. A havazás ennek megfelelően pénteken késő délután, kora este kezdődik a Kisalföld és az Alpokalja térségében, majd terjed fokozatosan kelet felé. Szombat estére az ország legnagyobb részén összefüggő hóréteg alakul ki. A legtöbb hó várhatóan a Dunántúli-középhegységben hull, arrafelé összességében 10-15 centiméter friss hó valószínű, síkvidéken jellemzően 3-8 centiméter várható. A legtöbb hó a Dunántúlon hull, de ott a szombat délutáni óráktól olvadás kezdődik, így a hóréteg azután már nem gyarapszik tovább, sőt a nyugati megyékben havas eső, eső is eshet a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.