Mutatjuk, mennyi hó hullhat

2021. február. 16 11:18

Változékony időben lesz részünk a következő napokban. Északkeleten várható a legtöbb hó csütörtök reggelig, mely azonban a napról napra enyhülő idő miatt erőteljes olvadásnak indul.

Kedd hajnalban melegfront csapadékzónája érte el hazánkat, melyből helyenként még előfordul hószállingózás, gyenge havazás, főként az ország északnyugati, északi vidékein.

Szerda hajnalban újabb csapadékrendszer érkezik északnyugat felől. Főként eső várható, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmeneti ónos eső is eshet. Jelentősebb havazásra északkeleten számíthatunk, itt általában 2-4 centiméter, lokálisan 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat csütörtök reggelig. Intenzív enyhülés veszi kezdetét, a lehullott hómennyiség északkeleten is olvadni fog.

Az alábbi térképen a várható hómennyiséget mutatjuk be a legfrissebb modelleredmények alapján kedd reggeltől csütörtök reggel 6 óráig.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.