Mutatjuk, merre várható fagy a következő reggeleken

2020. november. 06 14:14

A tiszta, derült időben a korábbinál erősebb éjszakai lehűlésre kell számítanunk a következő napokban. Nézzük, hol lesz várhatóan fagyos a reggel.

Időjárásunkat anticiklon határozza meg a következő egy hét folyamán. Nyugodt, csendes időre számíthatunk. Nem lesz azonban eseménytelen időjárásunk, ahogy tegnap jeleztük, egyre többfelé visszatér a köd, a napsütéstől hamarosan búcsút kell vennünk. Szombat reggel azonban még nem képződik országszerte köd, emiatt pedig hazánk legnagyobb részén fagypont közelébe csökken a hőmérséklet, sőt az Északi-középhegység északi völgyeiben, a Duna-Tisza-közén és a Dunántúl délnyugati részén nagy területen fagyni fog. Helyenként akár -3, -5 fok is előfordulhat, ami egyáltalán nem meglepő november elején, de mindenképp jelentős változás az ősz eddigi enyheségével szemben.

A hőmérséklet várható alakulása a talajfelszín közelében szombat reggel:

Vasánap hajnalra már nagyobb területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, ennek eredményeként pedig már kevesebb helyen tud fagy kialakulni. Továbbra is az Északi-középhegység északi völgyeiben, a Duna-Tisza-közének a déli részén és a Dunántúl déli részén lehet gyenge fagy.

A hőmérséklet várható alakulása a talajfelszín közelében vasárnap reggel:

 

Hétfő reggelre ködbe borul szinte az egész ország, megszűnik a fagyveszély, de cserébe egész nap borongós, szürke időben lesz részünk.

A hőmérséklet várható alakulása a talajfelszín közelében hétfő reggel:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.