Mutatjuk, mikor érkezik a hó és az eső, óráról órára

2019. december. 01 11:59

Vasárnap este újabb hidegfront éri el hazánkat, amely országszerte csapadékot hoz. Bemutatjuk, mikor éri el az esőzés, illetve havazás hazánk egyes területeit.

Az éjféli óráktól az ország egyre nagyobb területén kell intenzív esőzésre, havazásra, helyenként pedig ónos esőre is számítani. A csapadékrendszer a hétfő reggeli, délelőtti órákban délkelet, kelet felé helyeződik át, legkésőbb a Tiszántúlon szűnik meg a csapadéktevékenység. A délutáni órákban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet és a Dunántúlon egyre nagyobb területen kisüt a nap. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap este, 23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.