Mutatjuk, mikor érkezik a hó és az eső, óráról órára

2019. december. 01 11:59

Vasárnap este újabb hidegfront éri el hazánkat, amely országszerte csapadékot hoz. Bemutatjuk, mikor éri el az esőzés, illetve havazás hazánk egyes területeit.

Az éjféli óráktól az ország egyre nagyobb területén kell intenzív esőzésre, havazásra, helyenként pedig ónos esőre is számítani. A csapadékrendszer a hétfő reggeli, délelőtti órákban délkelet, kelet felé helyeződik át, legkésőbb a Tiszántúlon szűnik meg a csapadéktevékenység. A délutáni órákban északnyugat felől felszakadozik a felhőzet és a Dunántúlon egyre nagyobb területen kisüt a nap. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap este, 23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.