Mutatjuk, mikor kell ónos esőre és havazásra számítani, óráról órára

2024. január. 22 19:10

Keddre virradó éjszaka nagyobb csapadékzóna vonul át térségünk felett, amelyből nagy területen kell ónos esőre számítani.

Nyugat, északnyugat felől egy érkező front hatására több helyen kell ónos esőre számítani, a Salgótarján-Gyöngyös vonaltól keletre azonban havas eső, havazás valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható az országban, de a néhány milliméteres jégbevonat, illetve a keleten a néhány centiméternyi hó csúszós, síkos utakat eredményezhet. Kedden napközben az ország nagy részén a pozitív hőmérséklet miatt jelentősen javulnak a közlekedési viszonyok, az északkelti vármegyékben azonban csak fagypont körül alakul a csúcshőmérséklet, így arrafelé tartósabban havasak, jegesek maradhatnak az utak.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadék várható útvonalát kedd 1 óra és 13 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
13 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás