Nagy eső és zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést

2018. március. 30 11:23

Szombaton egy ciklon éri el nyugat felől hazánkat, amely enyhe nedves levegőt szállít fölénk. Az időjárási helyzet kedvező lesz intenzív csapadékhullás és zivatarok kialakulásához.

Pénteken a nap második felében helyenként van esélye villámtevékenység kialakulásának. Szombaton sokfelé számíthatunk esőre, záporra (a legnagyobb mennyiség a Pécs-Eger tengely menti sávban valószínű), majd délután zivatarok is várhatók főként a Dunától keletre. Az ismétlődő csapadékhullás és az időnként erős intenzitás miatt több helyen 20 millimétert meghaladó eső is eshet a nap folyamán. A déli szél a Tiszántúlon időnként viharossá fokozódhat, a legerősebb széllökések a 65 km/órát is elérhetik. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.