Nagy esőzésre, majd zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2022. szeptember. 17 10:50

Szombaton a déli és keleti országrészben többfelé jelentős mennyiségű esőre kell számítani. Vasárnap a délnyugati és északkeleti megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat.

Szombaton a déli és keleti megyékben a lehulló csapadék (eső) mennyisége nagyobb területen is elérheti a 20 millimétert. A nagy mennyiségben lezúduló eső miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vonatkozóan.

Az északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik időnként viharos (általában 60-70 km/óra, főként a magasabban fekvő területeken 70 km/óra feletti széllökések) széllökések.

A délnyugati megyékben a pénteki nap folyamán lehulló csapadék (eső) mennyisége néhol elérheti a 20 millimétert.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap a délelőtti, kora délutáni órákban a délnyugati határ közelében és az északkeleti megyékben kialakulhat egy-két zivatar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Zala, Somogy, Baranya, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás