Nagy területen figyelmeztetnek ónos esőre

2017. december. 30 10:53

Az esti órákban melegfront éri el hazánkat, amely a magasabb légrétegekben már jóval enyhébb levegő szállít fölénk. A felszín közelében északon, északkeleten megragad a hideg, ott ónos esőre is számítani kell.

Szombat késő estétől északon (eleinte Pest északi része, Nógrád, majd hajnalban, reggel általában Észak-Magyarországon, esetleg a Tiszántúl északi részén) kisebb mennyiségű ónos eső is várható az egyéb vegyes formájú csapadék (eső, havas eső, fagyott eső, hó) mellett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható ónos eső miatt.

Vasárnap délelőtt várhatóan északkeleten is mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, így megszűnik az ónos eső veszélye.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.