Nagy területen sűrű ködre figyelmeztetnek

2022. október. 27 10:32

Délutánra a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, azonban maradhatnak tartósan ködös körzetek is. Estétől ismét terjeszkedik a köd.

Csütörtök délelőtt még lehetnek olyan területek, ahol terjeszkedik a kialakult köd, de délutánra a legtöbb helyen (Északi-középhegység és Észak-Alföld térségben kisebb valószínűséggel) fokozatosan javulhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntekre virradó éjszaka országszerte ismét köd képződik, amely napközben lassan oszlik csak fel. Helyenként akár tartósabban is leromolhatnak a látási viszonyok.

Országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt pénteken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.