Nagy területen sűrű ködre figyelmeztetnek

2022. december. 23 11:47

Több megyében sűrű köd rontja a látási viszonyokat a következő napokban. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az éjszaka nagy területen képződött tartós, sűrű köd az ország nagy részén fokozatosan feloszlik, felszakadozik, azonban az Északi-középhegység térségében akár a szombat reggeli órákig tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton napközben már mindenütt kedvező látási viszonyokra számíthatunk, azonban az esti óráktól főként délnyugaton ismét nagyobb területen képződhet köd.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy és Zala megyében szombaton.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.