Nagy területen sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. december. 30 11:43

Napnyugtától a déli megyékben, éjszakától az ország keleti kétharmadán számíthatunk sűrű ködre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az éjszaka képződött köd a legtöbb helyen ma napközben feloszlik, legtovább az Északi-középhegység térségében maradhatnak korlátozottak a látási viszonyok. Estétől viszont újra nagy területen képződik sűrű köd. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt hazánk déli felére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén és Vas megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka első felében főként az ország délnyugati, déli felén és az északkeleti határvidéken, az éjszaka második felében pedig inkább a középső és keleti országrészben lehet számítani nagyobb területen köd előfordulására.

Vasárnap napközben fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok, de a Dunától keletre (esetleg Sopron térségében) tartósabban, az Északi-középhegység térségében pedig egész nap ködös maradhat az idő.

A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat.

Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes hazánk keleti kétharmadán vasárnap. 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.