Nézzük, mikor érkezik az újabb csapadék, óráról órára

2022. április. 02 8:33

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Térképsorozaton mutatjuk be, merre várható újabb csapadéktevékenység az országban.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a térségünk felett örvénylő ciklon az ország mely részeire, mikor hoz esőt, havas esőt, havazást szombat délutántól a vasárnap kora délutánig tartó időszakban. Kisebb eső már szombat délelőtt is előfordulhat, majd a déli óráktól nagyobb kiterjedésű csapadékzóna éri el az országot dél felől. Szombat este már asz ország nagy részén esni fog, miközben északnyugat felől egyre nagyobb területen vált át az eső havas esőbe, havazásba. Többnyire 3-10 milliméter csapadék valószínű az országban, de kisebb körzetekben akár 10 milliméternél is több hullhat. Az északkeleti megyékben pedig csak minimális mennyiségű csapadék valószínű. Vasárnap délelőtt egyre több helyen megszűnik a csapadéktevékenység, délután már csak a Hatvan-Orosháza vonal néhány tíz kilométeres sávjában fordulhatnak elő záporok, hózáporok.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Szombat délután 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.