Nyolc megyében figyelmeztetés érvényes a nagy meleg miatt

2019. június. 09 14:10

A hőség fokozódásával a napi középhőmérséklet egyre több helyen haladja meg a 25 fokot. Nyolc megyében figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn a napi középhőmérséklet főként délen és keleten, illetve a nagyvárosokban elérheti a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy meleg miatt. A felsorolt megyékben hétfőn nagyobb területen  elérheti a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

Térkép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A nap nagy részében még frontmentes idő várható, majd az esti órákban nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok már csak az Északi-középhegység térségében alakulhatnak ki. Környezetükben izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is elérheti a magas-nagyon magas szintet.
A légnyomás alig változik.