Nyugaton nagy esőre, északkeleten sűrű ködre figyelmeztetnek

2022. november. 22 10:09

Az éjszaka képződött köd az északkeleti megyékben csak lassan szűnik meg. Az érkező ciklon a nyugati megyékben kiadós mennyiségű csapadékot okoz.

Az éjszaka képződött köd (zúzmarás köd) kedden legtovább az Északi-középhegység térségében (ott is a magasabb részeken) maradhat meg tartósan, a fagypont alatti tájakon átmeneti ónos szitálás előfordulhat. A nap második felében azonban ott is javulnak a látási viszonyok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd este, éjszaka elsősorban az Alpokalján több helyen válthat havas esőbe, havazásba az erősebb intenzitású csapadék. Arrafelé 300-400 méter fölött tartósan havazhat, ezért ott vastagabb (vizes, tapadó) hótakaró kialakulása (a magasabb csúcsok környékén akár 10 centiméter feletti mennyiség) várható, azonban síkvidéken is átmenetileg kifehéredhet a táj. Éjféltől a Bakonyban is megjelenhet a szilárd halmazállapot, így szerdán elsősorban a nap első felében ott is van esély több centiméteres hóréteg kialakulására. Ugyanakkor a csapadék intenzitásának szerdai gyengülésével a halmazállapot egyre inkább visszaválthat folyékonyba.

Szerda reggelig a nyugati megyékben (Vas és Zala) a napi csapadékösszeg nagy területen meghaladhatja a 20 millimétert (lokálisan 30-35 milliméter fölötti összeg is előfordulhat). A nagy mennyiségű csapadék miatt Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a keddi és szerdai napon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. A sok felhő a hangulatunkat kedvezőtlenül befolyásolhatja. A magasban melegedés zajlik, ami kellemetlen tüneteket okozhat.

A légnyomás nem változik jelentősen.