Ónos eső teheti síkossá az utakat, riasztás érvényes

2020. január. 26 10:15

Estétől ismét több helyen várható a veszélyes időjárási jelenség, legfőképpen az Alföld középső és délkeleti, keleti részein: itt akár több milliméteres jégpáncél is képződhet.

Vasárnap estétől egy dél felől felvonuló csapadékrendszer várható. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön eső, ónos eső egyaránt valószínű. Kiemelten az Alföld középső és délkeleti, keleti részén a reggeli órákban akár több milliméter ónos eső is hullhat, majd délután a gyengülő csapadékzóna fokozatosan kelet felé szorul vissza.

Továbbra is több helyen számítani lehet ködre, főként a Dunántúlon helyenként sűrű, zúzmarás köd is előfordul, ónos szitálással, míg északkeleten hószállingózás is lehetséges.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt Pest megye Szobi járására, valamint Komárom-Esztergom megye Esztergomi, Komáromi, Tatai és Tatabányai járásaira vasárnapra vonatkozóan. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Budapesten, valamint Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékben.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes Békés megyében hétfőn. Itt tartós (több órás) ónos eső valószínű, a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 millimétert.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes ónos eső veszélye miatt hétfőn a fővárosban, valamint Pest, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.