Ónos eső teszi csúszóssá az utakat, figyelmeztetés érvényes

2021. december. 24 8:49

A délelőtti órákban több megyében is ónos eső nehezíti a közlekedést. Északkeleten vált át legkésőbb a csapadék halmazállapota.

Az éjjel érkezett csapadékrendszer a nap folyamán kelet felé fokozatosan elhagyja a térségünket. Havazás legtovább az északkeleti országrészben tarthat ki, Szabolcs megye keleti felében akár 5 centimétert elérő hómennyiség is összegyűlhet.

A délelőtti órákban a csapadék halmazállapota várhatóan fokozatosan vált át havas esőbe, ónos esőbe, majd esőbe, legkésőbb az északkeleti területeken.

Az ónos eső várható mennyisége 0,1-1 milliméter.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt pénteken Budapestre és Pest megyére, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyékre, elsőfokú figyelmeztetés pedig Fejér, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes.

A csapadékrendszer átvonulását követően kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.