Ónos eső veszélyére figyelmeztetnek az északi megyékben

2021. december. 23 10:36

Csúszós utakra kell számítani hazánk északi tájain az esti óráktól. Nógrád megyében péntek hajnalra akár 1 millimétert meghaladó jégpáncél is kialakulhat az utakon.

Az éjféli óráktól holnap délelőttig tartó havazásból az Északi-középhegység térségében lepel és 3 centiméter közötti, Szabolcs megye keleti felében akár 5 centimétert elérő hómennyiség is összegyűlhet.

Ónos esőre, fagyott esőre elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység térségében is számítani lehet. Nógrád megyében akár 1 millimétert meghaladó ónos eső mennyiség is lehetséges. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át esőbe a csapadék halmazállapota, legkésőbb az északkeleti területeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes ónos eső veszélye miatt Nógrád megyében pénteken, míg elsőfokú figyelmeztetést Budapestre és Pest megyére, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre adtak ki.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.