Ónos eső veszélyére figyelmeztetnek északkeleten

2018. december. 09 10:59

A fagypont körüli hőmérséklet miatt az északkeleti területeken a csapadék a reggeli, illetve az éjszakai órákban ónos eső formájában hullhat.

Kezdetben az Északi-középhegység völgyeiben kisebb ónos eső nem zárható ki. Hétfőn hajnalban, illetve esetleg este, késő este északkeleten kisebb valószínűséggel ismét kialakulhat átmeneti ónos eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt hétfőre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn napközben az ország északnyugati-délkeleti tengelyében helyenként viharos (55-65 km/óra, a délelőtti, déli órákban Sopron térségében, a Dunántúli-középhegyég térségében egy-egy 65 km/óra feletti) széllökések kísérhetik az északnyugati szelet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.