Ónos esőre és nagy területen tartós ködre figyelmeztetnek

2021. december. 30 10:50

A csütörtök még hazánk legnagyobb részén borult, ködös idővel telik. Péntekre északkeletre és délnyugatra szorul vissza a köd.

Csütörtökön sok helyen lehet korlátozott látási viszonyokra számítani, de sűrű köd egyre kevesebb helyen, főként Észak-Magyarországon, a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki tájakon, illetve eleinte még a Dél-Dunántúlon lehet jellemző.

A fagypont alatti hőmérséklet területe lassan szorul vissza az északkeleti tájakon, így péntek hajnalig elsősorban Borsodban ónos szitálás, gyenge ónos eső, a Zemplénben jelentéktelen havazás, fagyott eső még előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Tolna, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken szintén főként északkeleten maradhatnak sűrű köddel borított tájak, de a Dél-Dunántúlon is újraképződhet a köd. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Zala, Somogy, Baranya, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben pénteken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.