Ónos esőre figyelmeztetnek

2017. december. 14 11:19

Mozgalmasan alakul időjárásunk, több olyan légköri jelenség is van, amelyre érdemes odafigyelnünk a következő két napban, ha útnak indulunk.

Késő estétől északon helyenként ismét sűrű (néhol zúzmarás) köd képződhet. Csütörtökön késő délután, este itt-ott (az ország délnyugati felén) a záporok mellett esetleg zivatar is kialakulhat. Péntek hajnaltól a délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik; előbb a Dunántúlon, majd az Alföldön is. A szél mérséklődésére a délutáni órákban számíthatunk, amikor északnyugat felől eléri hazánkat a hidegfront.

Az északkeleti vidékeken pénteken átmenetileg akár ónos eső is kialakulhat, majd a nap második felében megszűnik a fagypont alatti hőmérséklet és arrafelé is eső várható a továbbiakban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.