Ónos esőre figyelmeztetnek az északi megyékben

2021. február. 16 10:36

Újabb csapadékrendszer éri el hazánkat szerdán, a hajnali órákban. Az északi megyékben ónos eső nehezítheti a közlekedést, elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden délelőtt helyenként még előfordul hószállingózás, gyenge havazás, zömében az ország északnyugati, északi vidékein. Az említett tájakon a déli órákig legfeljebb lepelnyi friss hó hullhat, mely a nap folyamán az enyhülés hatására olvadozni fog.

Szerdán hajnalban egy újabb csapadékrendszer éri el hazánkat északnyugat felől. A csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmeneti ónos eső (jellemzően 0,1 milliméter) is eshet. Az északkeleti országrészben (Szabolcs, Borsod) a csapadék halmazállapota döntően hó lesz, általában néhány centiméter (2-4 centiméter), lokálisan 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.