Ónos esőre figyelmeztetnek délkeleten

2019. január. 30 8:23

Gyenge ónos eső lehetősége miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Békés megyére. A Gyulai és Sarkadi járásokban elsőfokú riasztás van érvényben.

Ma a Tisza vonalában délelőttig helyenként lepel – 1 centi hó hullhat, a délkeleti határ közelében a reggeli órákig, északkeleten az esti órákban egy-egy helyen kisebb ónos eső esetleg kialakulhat. A derült dunántúli területeken helyenként sűrű (zúzmarás) köd képződhet reggelig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat gyenge ónos eső kialakulásának lehetősége miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Békés megyére. Ezen belül elsőfokú riasztás érvényes a Gyulai és Sarkadi járásokban.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.