Ónos esőre figyelmeztetnek északon

2019. december. 06 15:53

Három északi megyében gyenge ónos esővel kezdődhet a hétvége. A következő napokban rendre számítani lehet ónos eső kialakulására.

Éjszaka ismét nagyobb területen képződik köd, amely legjellemzőbb az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység területén lesz. Ezen felül szombaton gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat, amelyből gyenge csapadék várható leginkább az ország északi részén, ónos eső formájában (pár tized milliméter).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt szombatra vonatkozóan Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.