Ónos esőre figyelmeztetnek hat északi megyében

2018. december. 22 8:41

Szombaton több alkalommal kell csapadékra számtani, amely északon a délelőtti órákban még ónos eső formájában is hullhat.

Estig több alkalommal fordulhat elő kisebb csapadék. Ennek halmazállapota az ország nagyobb részén inkább eső formájában várható, de elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön a délelőtti órákig helyenként ónos eső is előfordulhat. Folytatódik a többfelé párás, ködös idő. Nagy területen sűrű köd síkvidéken nem valószínű. A felhős területeken hószállingózás, ónos szitálás nem zárható ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hat északi megyére az ónos eső veszélye miatt adott ki figyelmeztetést a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.