Ónos esőre figyelmeztetnek hat megyében

2021. február. 07 10:59

Az ország északkeleti harmadában továbbra is kedvezőek az időjárási feltételek ónos szitálás, gyenge ónos eső kialakulásához.

A vasárnap délelőtt még több helyen sűrű köddel borított tájakon fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de a hegyvidéki területeken továbbra is több helyen köd várható. Vasárnap az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld északi részén helyenként előfordul ónos szitálás, gyenge ónos eső, de jellemzően csak minimális mennyiségben. Napközben az említett térségekben is a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet és leginkább Borsod északi részén, a Zemplén környékén hullhat még délután is ónos formájú csapadék, melynek mennyisége esetleg meghaladja az 1 millimétert. Hétfőn az eső, zápor mellett főként a déli országrészben némi eséllyel zivatar is előfordulhat. A napi csapadékmennyiség főként északkeleten helyenként meghaladhatja a 20 millimétert. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra ónos eső veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.