Ónos esőre, hófúvásra figyelmeztetnek

2018. január. 22 8:57

A késő délutáni, esti órákban egy melegfront felhő-, és csapadékrendszere éri el hazánkat, a havazás mellett kisebb területen akár ónos eső is lehet.

Északkeleten a délelőtti órákban a legerősebb széllökések 50-60 km/óra felett várhatók. Főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a friss hóval borított tájakon a szél helyenként hordhatja is a havat, kisebb hófúvások keletkezhetnek.

Késő délutántól északnyugat felől egy újabb csapadékzóna érkezik, melyből az Észak-Dunántúlon várható kisebb havazás, majd késő estétől a nyugati határvidéken gyenge ónos eső is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható ónos eső miatt Vas megyére.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd hajnalban a havazás tovább terjed a Dunántúl keleti felére, valamint a Duna-Tisza-közére. Néhány centiméter friss hóréteg kialakulása valószínű, de a napközbeni pozitív hőmérséklet miatt ennek jelentős része elolvad kedd estére.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.