Ónos esőre, kisebb havazásra figyelmeztetnek

2017. december. 22 22:10

A köd, ónos eső és a kisebb havazás miatt fokozott figyelemmel kell az utakon közlekednünk. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetés adott ki az ónos eső miatt.

Szombatra virradó éjszaka Észak-Magyarországon, az Alföldön, kiemelten az Alföld középső tájain ismét helyenként sűrű, zúzmarás köd képződik, amelyből helyenként ónos szitálás is kialakul. Északkeleten hajnalig időnként gyenge havazásra lehet számítani, várhatóan 1-2 centimétert nem meghaladó hóval, de ónos csapadék is előfordul néhol! Az utakon fokozott figyelmet követel a kisebb hó és az ónos eső is, korábbi írásukban bemutattuk miért van ilyenkor jóval több baleset. Szombaton délután, este újabb hullámban várható kisebb mennyiségű csapadék, ekkor az északkeleti határvidéken szintén előfordulhat gyenge ónos eső, csapadéknyom mennyiségben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható ónos eső miatt.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.